KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mayıs - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7310580
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.69.58.45
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Oca`11
22
KARAKOYUNLU BELEDİYE BAŞKANI DELİKTAŞ 2010 YILI İCRAATLARINI AÇIKLADI
Haberler

Yorumlar(0)

Cumartesi, 22 Ocak 2011
Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş, 2010 yılında belediye olarak yapmış oldukları faaliyet ve icraatlar hakkında açıklamalarda bulundu.
2010 yılında hükümetten aldıkları destek konusunda konuşan Başkan Deliktaş, “Karakoyunlu Belediyesi, adrese dayalı nüfus sisteminde nüfusu 4800’den 2450’ye düşmüştür. Bu da İller Bankasından gelen payın yarı yarıya azalmasına sebep oldu. Bunun yanında geçmiş dönem borçlarına gelen payın yüzde kırkı kesilerek gelmektedir. İller Bankasından gelen payın 35 çalışanımızın maaşına bile yetmemektedir. Ama sıkı bir tasarruf, ihtisaslı harcama ve hükümetimizden aldığımız tahsisli ödeneklerle Karakoyunlu’ya hizmet etmeye çaba gösteriyoruz. Hükümetimiz her zaman bizlere her konuda yardımlarını asla esirgemediler. Altyapısından parke yapımına, spor kompleksine, kanalizasyon atık su arıtma tesisine, iş makinesine, tarihi mezarlık bakım ve onarımına kadar her konuda çok büyük katkı sağladılar. Bunun yanında merkezi hükümet bütçesinden de Karakoyunlu’ya tarihi yatırımlar yaptılar. Bunun bazıları sulama kanallarımızı modern bir şekilde inşa ettiler. 5 milyon TL’lik kanal yapımı biterek hizmete sunuldu ve 8 milyon TL’lik de sulama kanalı inşaatı ihale aşamasındadır. Elektrik enerjisinin yer altına alınması, müstakil ana okul yapımı, kapalı spor salonu yapımı ihale aşamasındadır ve 18 derslik İlköğretim okulu da yatırım programına alınmıştır. Hükümetimiz, 8 yılda Karakoyunlu’ya çok büyük hizmetler yaptı. Biz Karakoyunlular olarak hükümetimize minnettarız” dedi.

Başkan Deliktaş, Belediye olarak yaptıkları hizmetler konusunda ise, “6 kilometre altyapı kanalizasyon yaptık. 650 metrekare kapalı düğün salonu bitirilerek hizmete sunulmuştur. Karakoyunlu mezarlığında 7 dönüm arsa alınarak çevre duvarı yapılmıştır. İlçemizin çeşitli caddelerine 12.000 metrekare parke yol yapılmıştır. 120 bin TL değerinde 1 adet spor kompleksi bitirme aşamasına gelinmiştir. Tarihi mezarlık restore edilmiştir. Büyük mezarlığın ise bakım ve onarımı yapılmıştır. 1 adet basketbol sahası yapılarak hizmete sunulmuştur. Kanalizasyon atık su arıtma tesisi projesi yapılarak 100 bin TL ödeneği hazır halde ihale aşamasındayız. İlçe mezarlığına 300 metre büyüklüğünde kapalı cenaze namazı kılma yeri yapılarak hizmete sunulmuştur. Düğün salonu ve ibadet yerlerinin çevre düzeni yapılmıştır. 3 kilometre kaldırım yapılmıştır. 4 bin adet ağaç dikimi parklara, mezarlıklara ve şehrin içine yapılmıştır. 18. Madde uygulamasında açılan yollarımıza dolgu yapılarak hazır hale getirilmiştir. 2 adet çadır, 500 sandalye, 100 masa alınarak cenaze yerlerinde hizmete sunulmuştur. 1 adet sıfır kilometre cenaze nakil aracı alınarak hizmete sunulmuştur. 1 adet sıfır kilometre iş makinesi alınmıştır. 1 adet sıfır kilometre binek aracı alınmıştır. 1 adet park, 1 adet çocuk parkı yapılarak hizmete sunulmuştur. İtfaiye ve vidanjör araçlarının yenilenmesi yapılmıştır. Hiç aksatmadan her ayın 15’inde bu kısıtlı imkanlarla memurumuzun, işçimizin alın terlerini peşin olarak ödemekteyiz. Yukarıda sıralanan bu hizmetler hükümetimizin ilçemize katkılarıyla yapılmıştır. Bazı hizmetler ilçemizin hayırsever vatandaşları tarafından gerçekleştirilmiştir. Hükümetimize Karakoyunlular adına teşekkür ederiz. Yapılan bu hizmetlerin her kuruşunda partimizin emeği vardır. Bu emeği bizlere sunan sayın Başbakanımıza, sayın bakanlarımıza, sayın vekilimize, AK Parti teşkilatlarına şahsım ve güzel Karakoyunlular adına teşekkür ediyoruz. Bu güzel hizmetlerin devamını diliyoruz” dedi.


Oca`11
12
KARAKOYUNLU KAYMAKAMLIĞININ YAPTIRDIĞI 12 EV VATANDAŞLARA TESLİM EDİLDİ
Haberler

Yorumlar(0)

Çarşamba, 12 Ocak 2011

   Iğdır’a bağlı Karakoyunlu ilçesi ve köylerinde yaptırılan ve onarılan 12 ev sahiplerine teslim edildi.
           Karakoyunlu kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma vakfının hazırladığı proje ile, belediye başkanlığı, Iğdır valiliği özel idaresinin desteği ile yaptırılan yeni 5 ev ile onarılan 8 ev sahiplerine teslim edildi.  Iğdır Valisi Amir Çiçek, Karakoyunlu ilçesinde maddi durumu iyi olmadığı için  Halis Sağlam ve ailesine yaptırılarak teslim edilen ev ile Cennetabat Köyünde  Hamza  Tanış ve ailesi için yaptırılan yeni ev ile Karakoyunlu ilçesinde evi onarılarak yep yeni hale getirilen  Mürsel Polat’ın evlerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli’den ev yapımıyla ilgili olarak bilgi alan Vali Amir Çiçek, “devlet olarak sizlerin yanınızdayız. Eviniz yoktu ev yaptık. Sıcak bir yuvaya kavuştunuz. Bu sosyal devlet olmanın bir gereğidir. Devletimiz vatandaşının her ihtiyacını karşılıyor.Yeşil kartla doktora gidiyorsunuz. Tedavinizi oluyorsunuz. Hayırlı olsun güle güle oturun evinizi iyi kullanın ve sahip çıkın. Her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanındayız” dedi. Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli’de ”Sosyal yardımlaşma vakfından bir  “barınma yardımı adı altında bir proje yaptık genel müdürlük onayladı..ilçemizde ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ettik 5 tane yeni ev ile 8 evi de onarımını yaparak yep yeni hale getirdik.toplam 175 bin TL. harcadık.” şeklinde konuştu.
            Kaymakamlık  Karakoyunlu ilçesine iki, Cenentabat köyüne bir, Orta Alican’a bir,  Kacerdoğanşalı köyüne bir,  olmak üzere 5 yeni ev ile, Karakoyunlu ilçesi merkezi, Yazlık, Koçkıran, Zülfikar, Aşağı  Alican, Kacardoğanşalı,  Bulakbaşı köyü (2 adet) olmak üzere yedi evinde onarımını yaptı. Ev sahibi olan ve evi onarılan vatandaşlarda  “devletimize teşekkür ederiz bizleri ev sahibi yaptı“ dediler.  Daha sonra Açıkhava müzesi gezildi.  Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş,  Açık Hava Müzesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Oca`11
11
İstanbul'da Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Kuruluyor...
Haberler

Yorumlar(0)

İstanbul'da Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Kuruluyor...
DAVETLİSİNİZ!

Değerli Iğdırlılar ve Değerli Gönül Dostlarımız,

16 Ocak 2011 Pazar günü saat 13:00-22:00 saatleri arasında merkezi

İstanbul'da bulunacak olan "Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği"

adı altında gerçekleşecek olan açılışımıza tüm Iğdırlılar ve tüm gönül dostlarımız

davetlidir! Tabii, bu özel ve anlamlı günde sevincimizi bir kat daha arşa

çıkarmak elbette sizlerin varlığıyla olacaktır! Dernek amacımız, insan merkezli

olup her insana eşit mesafede yaklaşmak ve çözüm odaklı en iyiye ulaşmaktır!

İnsanız ve elbette en iyisine layıkız! Unutulmamalıdır ki, bir toplumun gelişmesi ve

kalkınması için en önemli değer; yardımlaşma ve dayanışmadır! En azından bizler bu

eksen etrafında toplanacağız! Sevgi, saygı, duyarlılık, samimiyet, paylaşmak ve özveri

temel felsefemiz olacak! Ve bu bağlamda sizlerle tanışmak, güzel günlere merhaba

demek için tüm Iğdır ve Iğdır'a gönül vermiş değerli dostlarımızı açılışımıza bekliyoruz!


Evet, kıymetli gönül dostları;

Hayat zaten yeterince kısa ve ıssız değil mi, gelin yolları hep beraber yürüyelim!


Yönetim Kurulu Adına;
Aydın ŞAVLUK Mobil :0541 821 57 00
Av.Mustafa AKOT Mobil : 0532 769 60 76


İletişim Adresi: Halkalı cad. No:111 Sümer İş Merkezi Kat:2 Sefaköy/K.Çekmece-İST.

Telefon: 0212 541 76 76

Oca`11
6
KARAKOYUNLU TARİHİ AÇIK HAVA MÜZESİNİN BAKIM ve ONARIMI YAPILDI
Haberler

Yorumlar(0)

Perşembe, 06 Ocak 2011


    Karakoyunlu Tarihi Mezarlığı 13.yy sonlarında 14.yy’da Karakoyunlular Devletinden kalan Tarihi Mezarlık aslına uygun olarak bakım ve onarımı  yapıldı.    
Bu tarihi mirasa sahip çıkmak bunu koruyarak gelecek nesillere taşımak biz yerel yöneticilerin hem asli görevi, hem de insanlık görevimizdir. Karakoyunlu İlçesinde bulunan tarihi mezarlık kaderine terk edilmişti. 700 yıllık tarih yok olup gidiyordu bu ihmale parmak basarak 2004 yılından buyana tarihi mezarlığa sahip çıkarak bu güne kadar getirdik. Bu tarih kokan mezarlık bizlere ecdadımızdan kalmıştır.Ecdadımızın aziz hatıralarına sahip çıkmak bizler için şereftir. Bundan ötesi burada yatan insanlar garip insanlardır. Garip insanların dualarını almak her yiğide nasip olmaz.
      Tarihi mezarlığın bakım ve onarımında emeği geçen Valimiz Amir ÇİÇEK’e, Vali Yardımcılarına, Karakoyunlu Kaymakamı Esengül KORKMAZ ÇİÇEKLİ’ye, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş’a,  Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet  GÜNEŞ’e, Mali İşler Müdürü Ekber AKIŞ’a ve personeline, Bayındırlık Müdürü ve Yardımcılarına, İnşaat Mühendisi Ekber DÜZCİ’ye ve emeklerini sarf eden Karakoyunlu Belediyesi’nin fedakar işçilerine Karakoyunlular adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

ZİYATALİ DELİKTAŞ

KARAKOYUNLU BELEDİYE BAŞKANI


Oca`11
5
IGDIR DA TRAFİK KAZASI 11 YARALI
Haberler

Yorumlar(0)

Çarşamba, 05 Ocak 2011

    Iğdır’ın  Karakoyunlu ilçesi Nahcıvan- Ermenistan karayolu yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı
         Edinilen bilgiye göre sabah saat 9.30 sıralarında benzin istasyonundan mazot aldıktan sonra asfalta çıkan Dağıstan Tutka(27) yönetimindeki 76 M 0088 plakalı yolcu minibüsü ile asfaltta seyir halinde bulunan Kemal Gülüm(30) yönetimindeki 76 AF 105 plakalı kamyonla çarpıştı. Meydana gelen kazada 2’si ağır  11 kişi yaralandı.  Olayda Yaralanan Hanımzer Kızılay (48), Abbas Kızılay (32), Sevilay Tutka (3) Ağır yaralı, Tiymur Kızılay(65), Baran Tutka(3)Ağır yaralı, Rabia Tutka(5), Hazal Kızılay(16), Hanım Tutka(17), Nahide Tutka(38), Erhan Tutka(29), Perişan Tutka(45) Iğdır devlet hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.
       Olayla ilgili soruşturma sürerken araç sürücüleri gözaltına alındı.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 » »»

 
Cankat.Net