KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Mayıs - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

İstatistikler

 Toplam Hit: 7310924
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.70.100.122
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Mar`11
8
IĞDIR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR KARAKOYUNLU İLÇESİ OKUL MÜDÜRLERİYLE TOPLANTI YAPTI
Haberler

Yorumlar(0)

 
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve AR-GE Biriminde sorumlu Şube Müdürü Abdulselam Taluk, Karakoyunlu İlçe Milli Eğitim müdürü Ramazan Tuzluca ve Okul Müdürleriyle Toplantı yaparak Okullara ziyaretlerde bulundular.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, toplantıda okul Müdürlerin sorunlarını dinledi. Daha sonra eğitim ile ilgili sorunları üzerinde durdu. Müdür Aksoy, “Sorunların çözümü için Eğitim camiası olarak hep beraber el ele vererek çözeceğimize inanıyoruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman okul müdürlerinin yanında olduklarını söyledi. Toplantıda eğitimle ilgili proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Aksoy, “Eğitim camiası olarak hep beraber çalışarak İlimizin eğitimde daha iyi yerlere gelmesi için gerekli çalışmaları yapacağımıza inanıyorum” dedi. Toplantıda Karakoyunlu ilçesi sorunlarını ele aldıklarını en kısa sürede İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber çalışmalar yapılacağını söyledi. Toplantıya katılan okul müdürlerine teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı. Merkezdeki okulları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Şube Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü öğrencilerle sohbet ederek öğrenci ve öğretmenlerin sorunlarını dinledi ve çözüm aşamasında her zaman eğitim camiası olarak yanlarında olduklarını dile getirdi.  Öğrencilere planlı çalışmaları gerektiklerin ve planlı çalışma sonucunda daha başarılı olacaklarını söyledi okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek ilçeden ayrıldı.

Mar`11
5
Karakoyunlu İlçesinde ilk Defa Deprem Taptikatı Yapıldı
Haberler

Yorumlar(0)

Karakoyunlu İlçesinde ilk Defa Deprem Taptikatı Yapıldı

Iğdır’da  sivil savunma haftası nedeniyle okullarda yangın ve deprem tatbikatları devam ediyor.

Iğdır Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet İşleri Müdürlüğü tarafından, ''Sivil Savunma Haftası'' etkinlikleri çerçevesinde Iğdır ili Karakoyunlu ilçesi  Ahmet Ali Dönmez Lisesi  düzenlenen tatbikatta, öğrenciler olası yangın ya da deprem durumunda yapmaları gerekenler konusunda seminer verilerek bilgilendirildi.  Ahmet Ali Dönmez Lisesi Sivil Savunma Kulübü Öğretmenleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye Ekibi, Sivil Savunma Uzmanları ve İl Afet Koordinasyon Ekibi’nin Okulumuzda Sivil Savunma Haftası sebebiyle birlikte düzenlediği ‘ ‘Deprem ve Yangın Arama Kurtarma Tatbikatı’’ başarıyla gerçekleştirildi. Tatbikat esnasında yaralı oldukları var sayılan öğrenciler, sedyelerle taşınarak sağlık ekiplerince tedavi edildi. Ardından okul bahçesinde Iğdır belediyesi itfaiye ekipleri yangın söndürme kurallarını öğrencilere uygulamalı olarak göstererek evinizde tüp yangınının üzerine ıslak bir örtü örterek söndürebilirsiniz.  Anne ve babalarınızı uyarın bazen yanan tüpü söndürmek yerine 3 kattan  aşşağıya atmayı deniyor. “dedi. Sivil Savunma Haftası sebebiyle Karakoyunlu İlçesinde  ilk defa düzenlenen bu tatbikat ile okul personeli ve sivil savuma ekiplerinin koordineli çalışmaları neticesinde büyük bir başarıya imza atıldı. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen,’ ‘ Deprem ve Yangın Tatbikatı’’ sonrasında tüm okul personeli ve sivil savunma ekipleri hatıra fotoğrafı çekildi.


Mar`11
2
Kaderine Terk Edilen Binanın Yapımına Başlandı
Haberler

Yorumlar(0)

 

                      Karakoyunlu belediyesi tarafından 1997 yılında İller Bankasına ihale edilen Karakoyunlu Belediyesi hizmet binası Belediye ile müteahhit arasında hukuki problemlerden dolayı kaderine terk edilmişti.

                      Karakoyunlu Belediye Başkanı Deliktaş’ın girişimleri sonucu hukuki problemler çözüldü. Ak Partili Belediye Başkanı Deliktaş “14 yıldır kaderine terk edilen hizmet binasını yaptırarak güzel Karakoyunlumuzun hizmetine sunacağız. Belediyemiz İller bankasından en az pay alan Belediyeler arasındadır. İller bankasından gelen pay personel maaşlarını bile karşılamıyor ama biz bunun arkasına sığınmıyoruz, hizmet yönünde çözüm yolları arıyoruz. Belediyemizin imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle, Maliye Bakanlığımıza yazı yazılarak Belediyemizin bitirilmesi için kaynak istedik, İnşallah Sayın Bakanımız Belediye hizmet binamızın bitirilmesi için Belediyemize kaynak göndereceğini ümit etmekteyiz. Bugün itibariyle kapı, pencere, su ve kalorifer tesisatı işine başlanmıştır. Belediye binamız bitirildiğinde Sayın Valimiz Amir Çiçek, Sayın Kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli ’nin emrindedir. Binanın anahtarını bu üstatlarıma vereceğim. Binanın hangi amaçla kullanılacağı onların takdiridir. Biz Karakoyunlu Belediye olarak İlçeye hizmet için varız yeter ki İlçemize 1mg hizmet yapılsın biz hizmet yönünde çaba sarf ediyoruz. Oturduğum binayı bile İlçenin eğitimine, sağlığına sunmaya hazırım” dedi.

 


Oca`11
26
Ermenistan'daki Nükleer Santralin Kapatılması Çağrısı
Haberler

Yorumlar(0)


 TÜRKSAM Başkanı Oğan "Çeşitli uluslararası raporlarda bu nükleer santralin güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatılmasının talep edildiğini" hatırlattı.

Türkiye Stratejik Analizler Merkezi Başkanı Sinan Oğan, ”Bugün Dünyanın En Tehlikeli Nükleer Santrali Türkiye Sınırına Sadece 16 Kilometre Uzaklıktadır.” dedi. Türkiye Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan, Gazetemize yaptığı özel açıklamada ”Ermenistan'daki Medzamor nükleer santralinin bölge için tehlike saçmaya devam ettiğini” belirterek, “Bugün dünyanın en tehlikeli nükleer santrali Türkiye sınırına sadece 16 kilometre uzaklıktadır. Dünyada 4. nesil santraller kullanılmaya başlanmışken Medzamor nükleer santrali, ilk nesil santraller olarak dünyada artık kullanımdan kalkmıştır.” dedi.
    TÜRKSAM Başkanlığının yanı sıra Medzamor Nükleer Santralinin Kapatılması İçin Sivil Girişim koordinatörlüğünü de yürüten Oğan, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ve AB verilerine göre, santralin dünyadaki en tehlikeli nükleer tesislerden biri olarak kabul edildiğini, Ermenistan'ın 25 Ocak 2001 tarihinde Avrupa Konseyi'ne üye olurken, 2004 yılına kadar tesisi kapatmayı taahhüt etmesine karşın Ermenistan hükümetinin santrali kapatmamakta ısrar ettiğini söyledi.
    Medzamor santralinde, kurulduğundan bu yana, 5'i büyük olmak üzere 150'den fazla kazanın yaşandığını ileri süren Oğan, Türkiye'nin muhtemel nükleer felaketlere karşı önceden tedbir alması gerektiğini vurguladı.
    Uluslararası standartlara göre, büyüklüğü 5 ve üzeri olan depremlerin meydana geldiği bölgelerde nükleer santral yapımına izin verilmediğini anımsatan Oğan , Medzamor nükleer santralinin SSCB döneminde hiçbir önlem alınmadan şiddetli depremlerin yaşanabileceği bir bölgede kurulduğunu aktardı. TÜRKSAM Başkanı Oğan, çeşitli uluslararası raporlarda bu nükleer santralin güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatılmasının talep edildiğini hatırlattı.
    Ermenistan Parlamentosu Enerji Komisyonu üyesi Robert Hazaryan'ın 'Bu santral Avrupa standartlarına uymuyor. Çernobil, Avrupa'daki nükleer santrallerin daha güvenli olduğunu kanıtladı' ifadelerine atıfta bulunan Oğan, Ermenistan Enerji bakanının da Medzamor'un asla Batı standartları seviyesine getirilemeyeceğini açıkladığını söyledi.
    'Medzamor, nükleer santrali 8 şiddetinde depremlerin yaşanabileceği bir fay hattında inşa edilmiştir' diyen Oğan, 1988 depreminde zarar gören santralin bir kaç yıl kapalı kalmasının ardından tekrar faaliyete geçirildiğini, santralden muhtemel sızıntıların yanı sıra soğutma amaçlı kullanılan sulara radyasyon karışması ihtimalinin de yüksek olduğunu ifade etti. TÜRKSAM Başkanı Oğan, şöyle konuştu:
    'Bu sular yer altı sularına karışmakta ve çok yakındaki Iğdır'da etkileri görülmektedir. Iğdır yöresinde rastlanan bazı durumların santralden kaynaklandığına inanılmaktadır. Sınır bölgelerinde bitki örtüsünde meydana gelen kurumaların, hayvanlarda artan sakat doğumların, insanlarda kanser, sakat ve ölü doğum ile çocuk ölümlerinde meydana gelen artışların Medzamor Nükleer Santrali sebebiyle ortaya çıktığı anlaşılmaktadır. Iğdır'daki son durum ciddi bir değerlendirmeden yoksundur. Yetkililer bu durumu araştırmalı, sonuçları dünya kamuoyuna duyurmalıdır.'


Oca`11
23
Türkiye Azerbaycan Derneğinin 1.Kongresi Yapıldı
Haberler

Yorumlar(0)

“ Türkiye Azerbaycan Derneğinin I. Kongresi dernek üyelerinin katılımı ile 22 Ocak 2011 tarihide Ankara’da TAD binasında yapıldı.

TAD kongresi Türkiye ve Azerbaycan’ın bağımsızlığı için şehit olanların aziz hatırasına saygı duruşu ile başladı. Ardından Kongre Divan Kurulu oluşturuldu. Dernek Başkanı Sinan OĞAN açılış ve teşekkür konuşması yaparak Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora İle İş Üzre Devlet Komitesine ve Türkiye’deki Azerbaycan Türklerine  kongreye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Derneğin kongresine Türkiye’deki Azerbaycan Türklerinin yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora İle İş Üzre Devlet Komitesinin Temsilcisi Elnar Memmedov ve Azerbaycan ve Diğer Türk Halkları İle İşbirliği Merkezi (ATXEM) Başkanı İlham İsmailov ve medya temsilcileri iştirak etti.

TAD Kongresinde konuşma yapan Diaspora İle İş Üzre Devlet Komitesi Temsilcisi Elnar Memmedov şunları söyledi: Öncelikle Diaspora İle İş Üzre Devlet Komitesi Rehberliğinin tebrik ve başarı dileklerini iletiyorum. Derneğin kurulduğu çok kısa sürede şimdilik Türkiye sınırları çerçevesinde önemli toplantılar, çalışmalar yapması Azerbaycan’da da dikkatle takiğ edilmektedir. Özellikle de Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in vurguladığı gibi “Bir milletin iki diasporası olmamalıdır” sözünü bir daha dikkate getiren Diaspora Temsilcisi Avrupa ve Amerika’daki Türk diaspora temsilcileri ile kurulacak ilişkilere ve ortak işlere özel önem verilmesinin gerekliliğinin altını çizdi. Derneğin Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonuna üye olma kararını da önemsediğini ilave etti.

Daha sonra söz alan Azerbaycan ve Diğer Türk Halkları İle İşbirliği Merkezi (ATXEM) Başkanı İlham İsmailov’da TAD’ın yeniden seçilmiş yönetimine başarı dileklerini iletti. TAD’ın Azerbaycan’ın diaspora faaliyetlerinin daha da güçlenmesine hizmet edecek bir teşkilat olacağına inandığını bildirdi. Bu çerçevede İlham İsmailov başkanı olduğu ATXEM’in TAD’ın faaliyetlerinde ve özellikle de Azerbayan’ın ve Türk Dünyası’nın en önemli sorunu olan Dağlık Karabağ konusundaki faaliyetlerin hayata geçirilmesinde ortak çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

Kongre sonunda Türkiye Azerbaycan Derneği TAD Başkanlığına Dr. Sinan OĞAN seçildi. Başkan Yardımcılığına Enver TÜRKOĞLU ve Genel Sekreterliğe ise Eyüp Kartalkaya seçildi. Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan Sinan OĞAN TAD’ın bundan sonraki faaliyet planı hakkında bilgi verdi. 26 Şubat 1992 yılında Ermenistan’ın Hocalı’da yaptığı Soykırım ile ilgili olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi nu yıl da toplantılar yapılması ve bu çerçevede Türkiye dışında Avrupa’da Fransa’nın Strazburg şehrinde ATXEM ile beraber Hocalı Soykırımı toplantılarının yapılması kararlaştırılmıştır. Sinan OĞAN Türkiye’nin 50 şehrinde Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili konferansları ve diğer faaliyetleri de bu yıl içerisinde yapacaklarını ifade etmiştir. TAD Başkanı Sinan OĞAN konuşmasının sonunda faaliyetlerinin esas mefkuresinin Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz ve Azerbaycan’ın kederi bizim kederimizdir” ve yine Ulu önder Haydar Aliyev’in “Azerbaycan ve Türkiye Bir millet iki devlettir” sözlerine istinad edeceğini demiştir. Sinan OĞAN Türk ve Azerbaycan basını önünde Türkiye’de ve Dünya’da faaliyet gösteren Azerbaycan diasporasına gösterdiği dikkate ve kaygıya göre Azerbaycan Devlet Başkanı İlham ALİYEV’e teşekkürlerini ifade etmiştir.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 » »»

 
Cankat.Net