KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7293664
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.70.126.70
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Haz`11
3
Vali Çiçek Karakoyunlu İlçesini Ziyaret etti
Haberler

Yorumlar(0)

Iğdır Valisi Amir Çiçek ilçe gezilerini sürdürüyor.

Gezi kapsamında Karakoyunlu ilçesini gezen Vali Amir Çiçek, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan yıl sonu sergisinin  açılışını yaptı.             Vali Amir Çiçek, Atatürk’ün 1928 yılında yaptırdığı eski ilköğretim okulu ve şimdiki halk eğitim merkezinde açılan Kursiyerlerin hazırlamış olduğu sergiyi açtı ve Ressam Erol Bat’ın Yağlı boya resim çalışmasını gezdi. 
Sergide konuşan Vali Çiçek, “genç kızlarımızın el işi göz nurunun sergilendiği bu serginin açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum.
Bu tür kurslarda yapılan işler satılmalı aile ekonomisine katkı sağlanmalı. Bu kurslar sayesinde genç kızlarımız meslek sahibi oluyorlar.” dedi.
Daha sonra rehabilitasyon merkezi, emniyet müdürlüğü ve belediyeyi ziyaret ederek bilgi aldı. Rehabilitasyon merkezinde kalan bayanlarla sohbet etti. Rehabilitasyon merkezi bahçesine fidan dikimi yaptı. Karakoyunlu ilçesinde bulunan tarihi açık hava müzesini gezerek belediye başkanı Ziyatali Deliktaş’tan bilgi aldı.
Burada konuşan Vali Amir Çiçek, “tarihimize kültürümüze sahip çıkmalıyız.
Bu müzede tarihi mezarlıkta Türk milletinin geçmişi yatıyor. Karakoyunlu devletinden kalan bu tarihi mezarlık koruma altında bu eserleri iyi korumalıyız“ dedi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde incelemelerde bulunan Vali  Çiçek, “Yaklaşan 12 Haziran Millet Vekili seçimlerinde vatandaş rahatça özgür iradesiyle gidip oyunu kullanacak, devletimiz halkın huzuru için tüm güvenlik tedbirlerini almıştır. Söylentilere kulak asmayın sandıkta sıkıntı olacak oy kullandırtılmayacak gibi şeyler olmayacak. Herkes oyunu kullanarak evine gidecek.” dedi.
Karakoyunlu İlçesi Ziyaretine Vali Amir Çiçek, Karakoyunlu Kaymakamı  Esengül Korkmaz Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, İl Milli Eğitim Müdürü  Bekir Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tuzluca, dair amirleri ve kurum müdürleri  katıldı.

May`11
29
IĞDIR’LI BU SEFER SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEK…!!!!
Haberler

Yorumlar(2)

IĞDIR’LI BU SEFER SARI ÖKÜZÜ VERMEYECEK…!!!!

BİRLİK  VE SARI ÖKÜZÜN HİKÂYESİ

                     Iğdır'a dönüp baktığımızda 12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde  bu sefer Iğdırlı Sarı Öküzü vermeyecek…

          2007 yılında 2009 yılında Sarı Öküzü kaptıran Iğdırlı bu sefer birlik beraberlik sergilemeye çalışıyor.

          Her geçen gün küskünler kırgınlar ufak tefek hesap peşinde olanlar Sinan Oğan’ın etrafında birleşerek Iğdır’ın birliğini sağladık diyorlar….Sarı Öküzü vermeyeceklerini söylüyorlar.

      Sarı Öküz    Hikayesi  bu seçimde gerçekleşmeyecek diyorlar..!! Biri olacağız diri olacağız İri olacağız küllerimizden yeniden doğacağız…İki dönemdir sütten ağzı yanan tarihten ders alan Iğdırlı bu seçimde bakalım dediğini yapacak  mı? Onuruna Gururuna geleceğine sahip çıkacak mı?..!!! İşte Sarı Öküzün hikayesi okuyun ..bütün dostlarınıza anlatın ki gaflet uykusunda olanlar uyansın….!!!!

                                                                   SARI ÖKÜZ

                          Eski zamanların birinde bir otlakta öküz sürüsü yaşarmış. Ama çevredeki aslanlar da bir türlü rahat bırakmazmış onları. Hemen her gün saldırırlarmış sürüye. Öküz dediğin öyle yabana atılır bir hayvan değil ki, bir araya toplandılar mı kolayca defetmesini bilirlermiş o koca aslanları. Gün geçtikçe aslanları almış bir kaygı... "Herhalde bize bu otlağı terk etmek düşüyor" demiş aslanlardan birisi. "Nereye gideriz" diye düşünürlerken sürünün en çelimsiz, ama en kurnazı topal aslan "Hayır" demiş, "Hiçbir yere gitmiyoruz... Ben hallederim bu işi."

                       İnanmamış kimse ona ama "Bir şans verelim ne çıkar" diye düşünmüşler. Topal aslan elinde beyaz bayrak gitmiş öküzlerin yanına... Öküzlerin lideri olan boz öküz sormuş ne istediğini. Topal aslan "Saygıdeğer öküz efendiler.. Bugün buraya sizden özür dilemek için geldik" diye başlamış söze: "Evet size defalarca saldırdık, ama niye biliyor musunuz? Hep o sizin aranızdaki sarı öküz yüzünden... Onun rengi gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor... Verin onu bize, siz kurtulun biz de barış içinde yaşayalım!"

               Boz öküz, diğer önde gelenlerle görüşmek üzere geri çekilmiş... Hepsi de sıcak bakmışlar bu teklife... Bir tek yaşlı benekli öküz "Olmaz" demiş ama kimseye dinletememiş sözünü... Zavallı sarı öküz teslim edilmiş aslanlara... Sürünün selameti için bir öküz; gerekliymiş bu... Gerçekten de günlerce sürüye saldıran olmamış... Ama aslan milleti, ne kadar sabreder ki "Acıktık" demişler. Topal aslan boz öküzün yanına gitmiş:

                      "Gördünüz ya biz aslanlar ne denli uysal milletiz... Yalnız büyük bir sorunumuz var! Şu sizin uzun kuyruklu öküz... Öyle uzun bir kuyruğu var ki nereden baksak görünüyor... O kuyruğu salladıkça bizim de aklımız başımızdan gidiyor... Gelin verin onu bize eskisi gibi barış ve huzur içinde iki taraf da hayatını sürdürsün..."

                 Boz öküz yine istişare yapmış sürünün ulularıyla... Yine sadece benekli öküz olmuş karşı çıkan... Hepsi de "Verelim gitsin" demişler... Dışlamışlar uzun kuyruğu sürüden... Saatler sürmüş zavallının çırpınışları...

                Tekrar tekrar yinelenmiş bu olanlar... Her geçen gün daha da semirmiş aslanlar, alabildiğince güçlenmişler. Öküzler ise her geçen gün daha da zayıflamışlar, seyreldikçe seyrelmişler... Aslanlar küstahlaştıkça küstahlaşıyormuş. Artık bir neden bile söyleme gereği duymuyorlarmış. "Verin bize şu öküzü sonra karışmayız" diyorlarmış. Zavallı öküzlerin "Hayır" diyebilecek güçleri kalmamış... Hepsi birer birer can veriyormuş aslanların pençesinde. Boz öküz de aralarında olmak üzere birkaçı kalmış en sona... "Ne oldu bize, ne zaman kaybettik bu harbi aslanlara karşı, oysa ne kadar da güçlüydük?" diye sormuş biri boz öküze... Boz öküz, gözleri nemli ve sesi pişmanlıkla titreyerek, "Sarı Öküz'ü verdiğimiz gün kaybettik bu kavgayı!" demiş..

            İnşallah bu sefer  IĞDIRlı kayıp etmez….!!! 

Iğdır Türkiye'nin Orta Asyaya açılan kapısıdır Iğdır  üzerine oynanan oyun ortada! Şimdi oynanan oyunu bozmak zamanıdır.

 

Serdar Ünsal



May`11
29
Tuzluca Halkından MHP Millet Vekili Adayları Sinan OĞAN ve Gündüz GÜNEŞE Büyük İlgi
Haberler

Yorumlar(0)

 

  

Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayları Sinan OĞAN ve Gündüz GÜNEŞ’in seçim çalışmaları 12 Haziran tarihine yaklaştıkça hızlanıyor. Iğdır’ın adımlamadık yerini bırakmayan MHP adaylarının son durağı ise Tuzluca ve dağ köyleri oldu.

               Geçmiş  yılların aksine Tuzluca’dan büyük bir oy alması gündemde olan Milliyetçi Hareket Partisi, Tuzluca İlçe Teşkilatı, Iğdır  İl Teşkilatı ve adayları Sinan OĞAN ve Gündüz GÜNEŞ  ile ilçe ve köylerini dolaşıyor. 
Iğdır’da esnaf ziyaretiyle programlarına başlayan OĞAN ve GÜNEŞ, Tuzluca’nın köylerini ziyaret etti. Karakoyun köyünde “9 yıllık süreçte Iğdır çok kan kaybetti; fakat şimdi görüyorum ki herkes kenetlenmiş. Biz herkese eşit davrandık; ama son 9 yıldır bize eşit davranılmadı” diyerek Iğdır’ın son dönemlerde geçirdiği zor günleri vurgulandı.  “Burayı yaşanabilir bir hale getirirsek burayı kendimize yurt edinebiliriz” diyen GÜNEŞ’in ardından Sinan OĞAN ise “Gündüz Bey’in sözü benim sözümdür” diyerek iki aday arasındaki uyumlu çalışma ortamının altını çizdi. Köydeki problemleri teker teker dinleyen Dr. OĞAN, “Eğer tarlalarımıza, okullarımıza giden yolların problemini çözmek istiyorsak MHP’ye oy vermeliyiz.” dedi. Diğer partilerin MHP’nin baraj problemi üzerinden halkı aldattığı konusunda ise OĞAN “Ünlendi Barajı hala ortada yok. 9 yıllık iktidar boyunca bir barajın temeli atılamaz mıydı? Bütün anketlere bakıldığında rahatça görülüyor ki MHP’nin baraj sorunu yok; ama Tuzluca’nın, Iğdır’ın baraj sorunu var. Bu köyün Ünlendi Barajı sorunu var.” diyerek adeta ateş püskürdü.
İki aday, daha sonra Aliköse köyüne geçerek burada halkla buluştu. Konuşmasında Gündüz GÜNEŞ, “Iğdır’da bir ilk olabilir ve iki milletvekilinin ikisini de aynı parti çıkarabilir. Iğdır’da AKP, memurlarımıza çok zarar verdi. Biz neden onların değirmenine su taşıyalım” dedi. Ayrıca CHP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Ali ÖZGÜNDÜZ’ün köyü olan Aliköse’de GÜNEŞ, ÖZGÜNDÜZ’e başarılar diledi.         “İnşallah 12 Haziran akşamı 3 milletvekilimiz olacak” diyen Gündüz GÜNEŞ’in konuşması alkışlarla sonlanırken Sinan OĞAN “Iğdır’ın en hızlı solcuları artık MHP saflarında yer alıyor” diyerek konuşmasına başladı. Kendi köyü Melekli’yi örnek veren Sinan OĞAN, “Melekli solcu bir köy olarak bilinir; fakat bu seçimlerde MHP etrafında kenetlendi” diyerek Iğdır’daki çalışmalarından bahsetti. “MHP, Iğdır’da birinci parti. Bu toplum artık hedeflerini büyüttü. Artık ‘Hele birini alak’ anlayışını bırakacağız. Oyumuz da gücümüz de gayretimiz de buna yeter” diyerek Iğdır’da MHP’nin iki milletvekili çıkartmasının hiç de uzak bir ihtimal olmadığını belirtti.
Aliköse’den sonra Tuzluca’nın İnce köyünde de halkla buluşan Dr. Sinan OĞAN ve Gündüz GÜNEŞ, herkesle bir bir tokalaşarak hal hatır sordu. Çocukların da büyük ilgi gösterdiği ‘MHP’li vekil amcaları’ köy halkıyla sohbet ettikten sonra Tuzluca’nın merkezinde de heyecanla karşılandı.

 


May`11
23
KARAKOYUNLU HALKININ BAŞI SAĞOLSUN
Haberler

Yorumlar(26)

Karakoyunlu Halkından rahmetlik Hacı Mehemmet Ali nin torunu Selahattin Aycan ın oğlu HABİP AYCAN

genç yaşta hakkın rahmetine kavuşmuştur...Değerli ailesinin, sevenlerinin tüm Iğdır Karakoyunlu halkının başı sağolsun

Allah cc rahmet eylesin Mekanı cennet Olsun...

Sefer Karakoyunlu-İstanbul


May`11
22
Efsane Reis'den Anlamlı Sözler
Haberler

Yorumlar(3)

   

Her seçimde Iğdır’a gelen ve Partisi MHP’ye destek olan Mikail Göleli, 12 Haziran seçimlerinde Iğdır’a gelecek mi?
                İşte bu soru her gün defalarca sorulduğundan, merak duyan halkımızın sorusuna yanıt bulmak adına görüşlerine başvurduğum İşadamı Mikail Göleli: “41 yıldır çizgimden taviz vermedim, bu seçimde de çizgimden taviz vermeyeceğim.”  diyerek söze başladı ve şöyle devam etti…
               Göleli: “Ben 1995 yılında Iğdır’dan MHP Milletvekili adayı oldum. Halkımızın teveccühü ile kazandım. Ancak partim o tarihlerde barajı aşamadığı için Milletvekili seçilemedim… Kadirşinas hemşerilerim bana her zaman bir Milletvekili gözüyle baktılar… Bende bu zamana kadar halkımın bana gösterdiği ilgiye layık olmaya çalışmışımdır…  Milletvekili olmak benim için hiç önemli değildi…  Benim nazarımda gönüllerin milletvekili olmak en büyük mutluluktur. Her seçim Iğdır’a gelip hiçbir karşılık beklemeden partime çalışmış, emek vermişimdir.     12 Haziran seçimleri bu güne kadar Iğdır Azeri Türklerinin geçireceği en kolay seçimdir… MHP’nin iki pırıl pırıl adayı var. İkisi de hiçbir şaibeye bulaşmamış, ikisi de genç ve kariyerlerinin zirvesinde kişilerdir… Halkımız bu durumu herkes gibi açık ve net bir şekilde görmekte, değerlendirmektedir… Her partide, her toplulukta, her millette olabilecek ufak tefek aksaklıklar olsa da, halkımızın sağduyusu ağır basacak ve MHP kesinlikle Iğdır’da açık ara farkla kazanacaktır… Malumunuz üzere MHP’nin gücünü kırmak için kasetler üretilmekte, montajlar yapılmakta, tehditler savrulmaktadır… Bu tehditler karşısında Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dik duruşu, MHP’yi şahlandırmıştır… Ben İstanbul tarihinde MHP’nin bu kadar ilgi gördüğüne ilk kez şahit oluyorum. Birilerinin hesabının tutmadığını, hatta ters teptiğini açık yüreklilikle söyleyebilirim… Seçim çalışmalarına İstanbul’da, Tekirdağ’da katılıyorum. Amaç hizmetse burada da partime hizmet ediyor, çalışmalara katılıyorum…  Elbette ki Iğdır’da bize ihtiyaç olursa koşa, koşa geliriz… Ancak 3. Bölge bizim önemle üzerinde durduğumuz bir bölgedir. Gerek Meral Akşener ve gerekse dava arkadaşım, dostum Atilla Kaya için geç saatlere kadar çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Dediğim gibi, Iğdır, Iğdır olalı böyle bir rahat seçim ortamı bulmamıştır. İnanıyorum ki, beni seven, benim değer verdiğim, her zaman baş tacı yaptığım hemşerilerim partilerinin yanında duracak, çalışmalara iştirak edeceklerdir… Benim Iğdır’da fiili olarak gelip çalışmam hiç önemli değildir. Her gün mesaimin büyük bir bölümünü telefon görüşmeleri yaparak geçiriyorum. Iğdır’da ne olup bittiğini herkes kadar bende biliyorum. Partimize ve adaylarımıza sahip çıkılması gerektiğini, hele böylesi hassas bir dönemde daha çok ilgi duymamız gerektiğini bilerek, dostlarımızı bu yönde yönlendiriyoruz.” dedi… 
            MHP’nin efsane lideri olarak tanımlanan ve ülkü camianın Reisi Mikail Göleli, Iğdır halkına işte böyle mesaj verdi…
            Iğdır’da ki gelişmelerden harfiyen haberdar olduğunu belirten Göleli’nin, yapmış olduğu açıklama eminim ki, seçim süresince konuşulan sözlere tercüman olmuştur…
            Bazı kişilerin üstlendikleri görevler vardır. Bazı kişilere de verilen görevler vardır. Mikail Göleli bu güne kadar hem görev üstlenmiş, hem de verilen görevi ciddiyetle yapmaktan kaçınmamıştır.
            Birçok seçimde Iğdır’a gelerek halkının yanında yer alan Göleli, hiçbir karşılık beklemeksiniz, maddi ve manevi tüm imkânlarını seferber ederek çalışmıştır…      Bundan sonra da çizgimi değiştirmem diyerek tüm tartışmalara son noktayı koymuştur…

Cabbar Şıktaş-Yeşil Iğdır Gazetesi


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 » »»

 
Cankat.Net