KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7293756
 Sitede Aktif: 1
 Ip: 172.71.255.20
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

Haberler

Ağu`11
26
Karakoyunlu Rehabilitasyon Merkezi Sakinlerinin Bayram Sevinci
Haberler

Yorumlar(0)

Karakoyunlu Rehabilitasyon Merkezi Sakinlerinin Bayram Sevinci

Geçtiğimiz hafta içinde İlimizdeki Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, burada barınan engellilere hediyeler veren Vali eşi Hülya Çiçek ve İl Emniyet Müdürü eşi Reyhan Kızılay, bu kez de Karakoyunlu İlçesindeki Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek burada barınan bayanlara hediyeler verdiler.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından organize edilen programda; rehabilitasyon merkezindeki engelli bireylerimize, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı münasebetiyle çeşitli kıyafetler hediye edildi.
Bayram hediyelerini büyük bir sevinç içinde alan merkez sakinleri, ziyaretçilerine mutluluklarını sevgi dolu davranışlar ile gösterdiler.


Ağu`11
19
ŞIKTAŞ AİLESİNDEN TEŞEKKÜR MESAJI
Haberler

Yorumlar(5)

 31 Temmuz Pazar günü Karakoyunlu İlçesinden Iğdır’a gelirken trafik kazası yapan Abimiz-Babamız İsmail ŞIKTAŞ ve Eşi Firengiz ŞIKTAŞ bir hafta boyunca yoğun bakımda kalmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Kaza anından olay yerine anında gelerek müdahale eden 112 Acil Servisi, Karakoyunlu İlçesi Emniyet Amirliği ve Karakoyunlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri başta olmak üzere, Iğdır Devlet Hastanesinde gerekli müdahaleleri yapan ve Iğdır Devlet Hastanesine gelerek tüm hastaneyi seferber eden Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimine ve tüm doktorlarımıza, hemşirelerimize ve hastane personeline, olayı haber alarak Iğdır Devlet Hastanesine, Sağlık Müdürü ile birlikte gelerek yoğun bakım doktorlarından bilgi alarak hasta yakınlarımıza geçmiş olsun dileğinde bulunan Sayın Valimiz Amir Çiçek’e, gece geç saatlere kadar Iğdır Devlet Hastanesinde kalarak hastalarımızla ilgilenen Sağlık Müdürümüze, kazayı duyarak Iğdır Devlet Hastanesine başta Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş olmak üzere gelerek her türlü ihtiyaca hazır olduklarını belirten, destek olan ve hastalarımıza kan veren vefakar Karakoyunlu İlçesi Halkına, dostlarımıza, yakınlarımıza, arkadaşlarımıza ve akrabalarımıza, hastaların Erzurum’a sevkinde Erzurum’daki doktorları seferber eden ve orada hastalarımızla yakından ilgilenen MHP Iğdır Milletvekili 2. sıra adayımız Gündüz Güneş bey başta olmak üzere Erzurum’da yakın ilgi ve alakalarını esirgemeyen Profesör ve Doçent Doktorlara, hastane Müdürleri ve Personellerine, hastalarımızın hayatta kalabilmesi için verdikleri uğraş ve çabalardan dolayı sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunarken, 06 Ağustos ve 15 Ağustos 2011 gecesi hayata gözlerini yuman Merhum İsmail ŞIKTAŞ ve Eşi Merhume Firengiz ŞIKTAŞ’ın Cenazesine katılarak bizleri yalnız bırakmayan Tüm Iğdır ve Karakoyunlu İlçesi halkına, MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan’a, eş dost ve akrabalarımıza, taziye çadırına gelerek baş sağlığı dileyen Sayın Valimiz Amir Çiçek’e, Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’ye, Vali Yardımcılarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşları personellerine ve Müdürlerine, kaza anından taziye çadırına kadar yardım ve desteklerini esirgemeyen Karakoyunlu İlçesi Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş’a, Sivil Toplum örgütü başkanlarına, Siyasi Parti Başkanlarına ve Temsilcilerine, Baro Başkanlığına ve Avukatlarımıza, Basın Mensuplarına, taziye çadırında göz yaşı dökerek ağlayan merhumun dost ve arkadaşlarına sonsuz teşekkür ederiz.


Mikail ŞIKTAŞ (Kardeşi)

 Kenan ŞIKTAŞ (Oğlu)


Mustafa ŞIKTAŞ (Kardeşi)

Zeynelabidin ŞIKTAŞ (Oğlu )

Nurail ŞIKTAŞ (Kardeşi)

 Pervin ŞIKTAŞ (Kızı)


Hakan ŞIKTAŞ (Kardeşi)


Ağu`11
8
Karakoyunlu Halkının Başı Sağolsun
Haberler

Yorumlar(0)

Karakoyunlu İlçesi ŞIKTAŞ Ailesi gençlerinden İsmail Şıktaş bir hafta önce geçirdiği trafik kazası sonucu eşiyle birlikte ağır yaralanmış ve Erzurum Aziziye Hastanesinde kaldırılmıştı. Hastahanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Şıktaş Hakkın rahmetine yürüdü.  

Cenazesi yoğun bir kalabalık eşliğinde toprağa verildi...

         Karakoyunlu İlçesi Tapu Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan, İsmail ŞIKTAŞ Karakoyunlu'nun  sevilen, sayılan değerlerinden biri idi kardeşime sevgili dostuma Allahtan rahmet kederli ailesine, sevenlerine ve Karakoyunlu Halkına Başsağlığı diliyorum.

Ayın kazada ağır yaralanan ve Erzurum Aziziye Devlet hastahanesinde kaldırılan Rahmetliğin hayat arkadaşı yengemiz Firengiz hanımada acil şifalar diliyoruz.

Sefer Karakoyunlu

İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği başkanı

 


Ağu`11
1
Adı Dıngılı Tadı Büyük Lokanta Açıldı
Haberler

Yorumlar(0)

 Adı Dıngıl Tadı Büyük Lokanta Açıldı

Yönünüzü bir gün Iğdır’a çevirin. Ağrı Dağı’nın kuzey eteklerinde yer alan ve üç ülkeye sınırı olan bu yeşil şehri ziyaret etmiş olmaktan hiç pişman olmayacaksınız.

Değişik tatlar denemekten hoşlanan ve özellikle Azeri yemekleri yemek isteyenler için bir önerim var. Bu önerim; Iğdır Karakoyunlu ilçesini ziyaret etmek için pek çok önerimden sadece biri.

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’nde bulunan Dıngılıgül Lokantası Azeri yemekleri tatmak için iyi bir seçim. Bu lokantayı Azeri kökenli iki kız kardeş işletiyor. Karakoyunlu’da ev yemekleri hazırlayan tek yer. Fiyatlar çok uygun. Bu fiyatlar için yemek yemeye bile gidilebilir.

Burayı ziyaret etmeden önce mutlaka sipariş vermeniz gerekiyor. Zira bu lokantanın 10 ile 12 arasında değişen müşterisi var. Ve yemekler bu müşteriler için hazırlanıyor.

Lokantanın ismi ilginç. En azından ben duyunca bana ilginç geldi. Açıldığı gün isimsiz açıldı aslında. Uzun bir süre de isimsiz kaldı. Bir gün Karakoyunlu Kaymakamı Sayın Esengül Korkmaz Çiçekli’nin isim önerisi ile ismine kavuştu.

Lokanta binasının küçük olmasından kaynaklanarak Azeri dilinde ‘küçük’ anlamına gelen ‘dıngılı’ ismini uygun görmüşler. Ama birde çok sevdikleri Kaymakam Hanımın isimdeki ‘gül’ kelimesini de ‘dıngılı’nın arkasına koymayı da unutmamışlar. Anadolu’da ‘Vefa’ isimi sadece bir semt adı değil, yaşam şeklidir. Böylelikle olmuş lokantanın ismi ‘Dıngılıgül’ yani ‘küçükgül.’

Peki, ben hangi yemekleri yedim? Doğrusunu söylemek gerekirse, lokanta sahiplerinin Azeri ağızları ve cana yakın oluşları her şeyin ötesinde oldu. Kendilerine şaka olsun diye önerdiğim çelik kasa almaları gerekliliğini uzun süre düşündüler. Harika iki insan tanıdım. Burayı keşfetmemi sağlayan Esengül Hanım ve sevgili dostum Mehmet Fatih Çiçekli’ye teşekkür ederim.

Aramızda kalsın ben yemek işinden hiç anlamam. İçinde tereyağı olan, zeytinyağı olan her şeyi yerim. Ama burada yediklerimi en azından paylaşmak istiyorum:

Taş Köfte (Şorfa Köfte) yemeğinden tattım. Tattım ne, doyasıya yedim. İçinde kıyma, lepe (kırık nohut), pirinç, bulgur, erik (kuru alça), patates (kartof) bulunan meşhur bir sulu yemek. İçinden ereik çıkması çok ilginç geldi bana.

Birde Üzlü (ekşili) Gözlü Pilav Üstü isimli bir yemek daha yedim. Bu yemeğin içinde; kuşbaşı et, sarıkök (zerdeçal), soğan, lepe, biber ve düğü (İran pirinci) bulunuyordu.

Çorbasız sofra olur mu? Olmaz pek tabi ki. Qatıq (Katık Aşı) Yoğurt Çorbası içtim. Bununda içinde pirinç, lepe, maydanoz, çoban otu (kibrit), dereotu, kişniş, semizotu (pelipertiyan) bulunuyordu. Bu çorba yalnız soğuk olarak alınıyor bilginize.

Azeri ev yemekleri yemek, güzel ruhlu, temiz insanlar tanımak, Azeri ağzının şiirsel tınıları duymak isterseniz, aç da olmasanız bu lokantayı ziyaret ediniz. Pişman olmayacaksınız. Ben insanlarını çok samimi buldum. Hele Azeri ağzının şiirselliği yok mu? Birde benden selam söyleyin.

Dıngılıgül Lokantası

Karakoyunlu / Iğdır

0 (476) 518 73 93

 


Ağu`11
1
KIRIKKALE'DEN GELEN GENÇLERE TANIŞMA YEMEĞİ
Haberler

Yorumlar(0)

Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş, Kırıkkale’den gelen gençlik merkezine ait 50 kişilik öğrenci grubuna Karakoyunlu Dıngılı Gül lokantasında tanışma yemeği verdi. Yemekte konuşan Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “Öğrencilerimize güzel ve şirin ilçemiz Karakoyunlu’ya geldikleri için kendilerine hoş geldiniz diyorum. İnanıyorum ki burada yapacağınız gezi ve ziyaretlerden memnun kalarak memleketlerinizde Iğdır’ın ve Karakoyunlu’nun birer turizm elçisi olacaksınız” şeklinde konuştu.


Toplam 256 Blog, 52 Sayfada Gösterilmektedir.
«« « 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 » »»

 
Cankat.Net