KARAKOYUNLU
 

Menü

Anket

Türkiye,Ermenistan ile sınır olan Alican Sınır kapısını açsınmı açmasınmı
Hiç Bir Durumda Açılmasın. (%73,2)
Açılsın (%14,9)
Şartlarımız kabul edildikten sonra açılsın (%11,7)

Toplam Oy: 587

Tüm Anketler

Takvim

« Nisan - 2024

»

PT SL ÇŞ CM CT PZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

İstatistikler

 Toplam Hit: 7270210
 Sitede Aktif: 2
 Ip: 172.70.178.131
 Browser: Default - 0.0
 Toplam Kategori: 19
 Toplam Blog: 275
 Toplam Yorum: 121
 Toplam Resim: 0
 Toplam Mesaj: 122

Etiket Bulutu

CANKAT

 

    Tavsiye Et İndir (.doc) Okunma: 3420
Kerbela şehitleri için Gökte Ağladı Yerde Ağladı


 

Kerbela şehitleri için Gökte Ağladı Yerde Ağladı

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen ''2012 Evrensel Aşura Matem Merasimi'', Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Tören sırasında tekbir ve sloganlar eşliğinde mersiyeler okundu. Mersiyeler okunurken, Gökte ağladı yerde ağladı tüm katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

İstanbul Halkalı'da Caferiler tarafından düzenlenen "Evrensel Aşura Matem Merasimi"Kerbela'da şehit edilen Peygamber Efendimiz'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 yareni gözyaşlarıyla andı.

CAFERİDER Başkanı Sinan Kılıç Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada insanlığın aklında ve vicdanında İmam Hüseyin'in; zalime boyun eğmemenin, zulme karşı onurlu duruşun adı olduğunu söyledi.

Kılıç Konuşmasında Peygamber(sav)efendimizden hadisler sunarak "Ben sizin aranızda iki paha biçilmez emanet bırakıyorum: Biri Allah’ın kitabı diğeri itretim Ehl-i Beytimdir. Bu ikisine sımsıkı sarıldığınız müddetçe asla sapmazsınız. Bu ikisi Kevser Havuzu'nun başında bana varıncaya kadar birbirlerinden ayrılmazlar."dedi.

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen "2012 Evrensel Aşura Matem Merasimine on binlerce insan katıldı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yapmış olduğu konuşmada” Allah’ın en sevgilisi Muhammed Mustafa ve Hanedan-ı Celilesine başsağlığı verip, dert ve kederini paylaşmak, Onlarla hemhal olmak, Onlardan ders almak, Onların tarafında olduğumuzu aleme ilan etmek için buradayız. Emevi Ebu Süfyan ve Âl-i Ebu Süfyan’ın tarafında değil, Haşimi Muhammed ve âl-i Muhammed’in tarafında olduğumuzu ilan için buradayız.
Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den günümüze kadar tüm şehitlerimizi, bu şehitler gününde, Şah-ı Şehidan İmam Hüseyin’in şahsında selamlamak için buradayız.

O şehitler ki, kanlarıyla bu al bayrağa, Hira’dan, Seniyyet-ül Veda’dan doğan Şah-ı Enbiya ayla birlikte, Kabe’den doğan Şah-ı Evliya velayet yıldızını nakşederek başımızda dalgalandırdılar. Böylece bize istiklal, eşitlik, adalet ve hürriyeti, dünyaya da o ayla yıldızın ilim ve irfanını müjdelediler.
Evet, bugün Aşura...
“Aşura” erdemli, ilkeli, dürüst, şefkatli, mert ve yiğit bir kahramanın, zamanının zalim diktatörü tarafından altı aylık süt emer çocuğuna varıncaya kadar, bütün yakınlarıyla birlikte acımasızca, susuz olarak şehit edildikleri günün adıdır.
Bu facianın vuku bulduğu, Hicretin 61. yılının Muharrem ayının onuncu gününün adıdır “AŞURA”
Bu kahramanın, zalime dalkavukluk yaparak onursuzca yaşamaktansa, hayatı pahasına ona boyun eğmeyerek, onurluca ölmeyi seçtiği günün adıdır “Aşura”
Mazlumun zalime, öldürülenin öldürene ve kanın kılıca galebe çaldığı günün adıdır “Aşura”
Ve zalim karşısında mazlumların ölümcül suskunluk ve durgunluğunu, zalimi kahredici bir çığlığa, yok edici bir volkana çeviren bir özgürlük destanının adıdır “Aşura”
Kerbela, bu destanın yazıldığı çölün adıdır.Hüseyin, bu destanı, asil kanıyla yazan erdemli, ölçülü ve ilkeli kahramanın adıdır.”Dedi.

"ÖLÜM ZELİL BİR HAYATTAN HAYIRLIDIR"Törene katılan İran Meclis Başkanı Dr. Ali Laricani yaptığı konuşmada Müslümanlar'ın ve tüm insanlığın Kerbela Olayı'ndan ders çıkarması gerektiğini söyledi. Hz.Hüseyin’in "Ölüm zelil bir hayattan hayırlıdır" sözüne değinen Dr.Ali Laricani, "Aşura mesajı onurlu bir yaşama mesajıdır. Aşura yalnızca tarihi bir Hadise değildir. İmam Hüseyin'in mesajındaki gibi mazlumların yanında olmalıyız" diye konuştu.

Gazze Şeridi'ne bomba yağdıran İsrail'i eleştiren Dr. Ali Laricani "Uluslararası toplum özellikle vicdanları sızlamadan Gazze halkının üzerine bomba yağdıran ABD ve Siyonist İsrail'i kınamak yerine 'bizi suçunuza ortak edin' mesajını verdiler. Kahraman Filistin Halkı'na 22 ve 8 gün savaşında onur kazandıran direniş ruhu ve özgürlük tutkusu olmuştur" dedi.

İsrail'in bu saldırıya rağmen yenilgiye uğradığını öne süren Dr. Ali Laricani, İsrail'in gelecekte büyük zorluklarla karşı karşıya geleceğini belirtti. Konuşması zaman zaman tekbirlerle kesilen Dr. Ali Laricani, ortadoğu ülkelerinin uyanık olmasını, İsrail'in oyununa gelmemesini istedi. Dr. Ali Laricani, konuşmasının ardından törene katılanları selamladı.

Törene birçok siyasi parti Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katıldı

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlenen 1373'üncü Yılında Evrensel Aşura Matem Töreni'ne İran Meclis Başkanı Dr.Ali Laricani Irak Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Dr. Humam Hammudi, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Eski Milletvekili Şamil Ayrım Dünya Caferi Alimleri Birliği Başkanı Hasan Karabulut, milletvekilleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve sanatçılar da katıldı.

Törende daha sonra tiyatro oyuncuları Kerbela Olayı'nı canlandırdı. Tören boyunca meydan ve çevresinde emniyet güçlerinin yanı sıra tertip komitesinin de yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

  # Yorum Yaz #

İsim :

Yorum :
(Max. 400 Karakter)

 

 
Cankat.Net